maanantai 13. tammikuuta 2014

Uusi vuosi vihreä

Vihreä. Joulukoristeiden poiskeräämisen jälkeen keittiö on taas vihreämpi vaaleanvihreine ruutuverhoineen ja viherkasveineen. Olohuonekin sai vihreän tunnelman, kun vaaleanvihreitä raitaverhoja korostaa valkoinen läpinäkyvä palloverho. Vai kumpiko tässä toistaan korostaa?

Uusi vuosi vihreä
Vaaleanvihreä on yksi lempiväreistäni, joten se saa mielin määrin valloittaa asuntoani. Toisin kuin vaatteitani, joiden vaaleat värit vain saavat ihoni näyttämään kalpeammalta. Hieman asiaa ihosta ja vaatteista, jos sallitte. 

Iho. Vaikka vaati pitkää totutteluakin (ja vieläkin hieman) olen siirtynyt Nivean, Doven ja muiden kauppavoiteista tavallisiin ruokaöljyihin. Ystäväni Sofie ja Johanna ovat jo pitkään harrastaneet tätä ja uskoni öljyjen hyötyyn vahvistui joulukuun aikana. Vuoden aikana on myös tullut eteen artikkeleita ja dokkareita, joiden mukaan arkipäiväiset hygieniatuotteet sisältävät pienenpieniä muovinpalasia, jotka putkistojemme kautta huuhtoutuvat vesistöihin ja kuormittavat vesieliöitämme. Järkyttävää että peelingvoiteen ja hammastahnojen rakeet voivat tapattaa eläimiä! Erinomaisen scrubin saa tehtyä oliiviöljystä ja sokerista. Ihon kosteuttamiseen olen joulukuusta lähtien kokeillut avokadoöljyä, jonka nappasin isän töistä saadusta joululahjakorista. 

Vaatteet. Yle Areenassa tuli vastaan lyhytdokkari halpojen vaatteiden kalliista hinnasta (BBC: Dying for a bargain). Dokkari kertoi miten halvat vaatteet kuten esim. Walmartin, Lidlin ja H&M:n vaatteet tuotetaan vaarallisissa ja epäinhimillisissä oloissa Bangladeshissa. Aihe, jota itseasiassa olen jo pitkään vältellyt. Valehtelisin jos väittäisin, että vähentynyt vaatteiden ostoni esim. H&M:stä johtuisi tästä takaraivossani piilevästä tietoisuudesta, eikä varojen säästämisestä. Monessako paitamme lapussa lukee "Made in Bangladesh"? Pelottavan monessa.

Monessako paitamme lapussa lukee "Made in Bangladesh"?
Toivon että kun rahatilanteeni paranee, ostan kotimaiset kestävät kengät, jotka voin korjauttaa suutarilla vielä moneen kertaan. Ja uudet vaatteet (niitä joita en osta kirpputoreilta tai peri konttori/rockabillyäidiltäni), yritän ostaa vastuullisemmin, tarkoittaen vain mitä oikeasti tarvitsen. Vähemmällä pärjää yllättävän hyvin! :)

Hyvää Uutta Vuotta Vihreätä!

/Henna


1 kommentti: