keskiviikko 13. elokuuta 2014

Höstnatur à la Raseborg

Svetten rinner ner för tinningen medan jag skriver blogginlägget. Det må inte vara höst ännu, åtminstone inte med anledning av värmen, men det är bra att planera en bit framåt ändå. Förebygg höstdepressionen, planera in lite naturutflykter och -föreläsningar i höstschemat!


I år då Raseborgs Natur och Miljö rf. (fd. Ekenäs Natur och Miljö rf.) firar 40 års jubileum, har föreningen planerat in ett så kallat jubileumsprogram. I samarbete med Raseborgs Medborgarinstitut arrangerar vi under hösten rentav tre naturutflykter och två naturföreläsningar.

Föreningens årliga höstmeny med naturutflykter har kryddats med experter inom delområdena för fladdermöss, svamp, tickor, mossor och lavar. En föreläsning om flyttfåglar ingår och en föreläsning om naturskyddets historia och utveckling i Finland erbjuds (kostnadsfritt) i samband med föreningens höstmöte. Kolla in menyn här:     

Augusti 2014: 
- FLADDERMUSUTFLYKT/LEPAKKORETKI (71983101)
September 2014: 
- SIENIRETKI/SVAMPUTFLYKT (71984102)
Oktober 2014: 
- KÄÄVÄT, SAMMALET JA JÄKÄLÄT ( 71981101)
- RAJATTOMAT LINNUT-KENEN LINNUT? (71981102)
- LUONNONSUOJELUAATTEEN SYNTY JA KEHITYS SUOMESSA (71983102)

Avliden långörad fladdermus (?) i bunker.

Mera information om programmet och anmälningar finns på Raseborgs Mbis webbsidor. Märkväl att det uppbärs en avgift (8€) för deltagande, men för Raseborgs Natur och miljös egna medlemmar är det kostnadsfritt. För att bli medlem kan du kolla in Natur och Miljö eller Luonnonsuojeluliitto

Vi ses på skolbänken (eller trädstubben) i höst?

HennaPs. Hej du som är 16-21 år och intresserad av globala miljö- och utvecklingsfrågor! Har du redan anmält dig till Miljöaktionsdagarna? Klicka här för att läsa mera! Obs! Nya sidor på kommande inom kort... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti