lauantai 21. maaliskuuta 2015

Litet är stort

Idag var en bra loppisdag. Miljöplanerarna jag och Sofie gick idag på spontan loppisrunda på Karismaloppiset i Karis centrum. Vårsolen sken med inspiration och D-vitamin, medan vårvinden blåste svalt och höll huvudet i köpvimlet kallt. Det var konstigt tomt med folk på loppiset och en hel massa otroliga skatter att fynda. Vårt primära mål var kläder, mina främst: vårjacka och ny väska (den förra från Citymarket har bevisat sig ohållbar med de fula sprickorna i textilen, ack vad dåligt köp för 30 euro!). 

Vi tog en korg som vi delade på, vilken visade sig fyllas snabbt. Så snabbt att vi verkligen tyckte vi måste pröva en del för att lätta på innehållet (det som inte passade 'perfekt' blev tillbakaförd till hyllan). Vi pratade vid de första hyllorna om den slags jacka jag sökte efter. En ganska vanlig modell, som med tur nog kunde finnas bland grejerna. Och inte behövde vi komma längre än till nästa hyllgång, där den hängde: en något oanvänd, i mycket gott skick: en tunn brun jacka av kort 'trench coat' modell. 10 euro. Ja tack!

Vårjackan från idag och skor från loppiset veckolsutet innan (15 €)

Vi fyndade härefter tillsammans även någon skjorta, jeansklänning, skor, accessoarer, t.o.m. en till brun 'trench coat' och slutligen lade Sofie händerna på en inhemsk Honkos ljusbrun handväska med mycket stor karaktär. Den var perfekt, vi båda tyckte det, och den var i hennes händer, 5 euro. Vilket buspris! Helt oanvänd (enligt prislappen och sensorisk kontroll). Sofie, min vän, vände sig till mig och sade: 'Ta den, jag behöver ingen väska för tillfället'. Jag såg solen, regnbågen och stjärnorna samtidigt. Den är PRECIS, eikä melkein. :)


Honkos väska går väl med jeansklänning (gott skick 5 €) 
Honko Vammala Finland (gott skick 5 €)

Vi spenderade dagen med att hylla och klä oss i våra loppisfynd. 'Nya' vi steg in på Karis Abc och blomstrade inspiration. Kaffet hemma hos Sofie kronade våra karl- och miljödiskussioner fram tills solen började gå ner. 

Litet är stort. En vän är den som överräcker ett verkligt loppisfynd till dig, fast hen hittade den först. En vän är den som lackar dina naglar (tack Sofie). Litet gör stort. Liksom sorteringen hemma hos dig eller din cykel istället för bilen. Du drar ett litet strå till den stora stacken. Litet gör en STOR tjänst. 


Med inspirerande loppishälsningar,
Henna   


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti